viernes, 25 de noviembre de 2011

Leo Leo que me animo a leer: El jardí de les papallones

Artículo visto en:
Suplemento de Educación Infantil "La Tiza" 23-11-2011Aixó era una tasseta que es deia Made, perquè al seu culet posava: “Made in China”.  L’ama de la casa la utilitzava molt perquè era preciosa, blanca amb flors roges, roses i grogues. Però Made tenia un problema molt més greu del que ella creia: no li agradava llavar-se. Feia tant de temps que no es llavava que fins el cullerot- que era el més antic de la cuina- se li havia oblidat quan la va veure banyar-se per última vegada. Made solia posar excuses; deia que si es mullava se li aniria tot el color i es posaria malalteta. No volia adonar-se que estava totalment coberta per una capa de pols i terra, i que ja no es distingia el color de les seues flors.
En el rebost, entre la resta de les tasses, havia corregut el rumor que en l’ansa de la xicoteta Made, vivien bestioletes.
La Senyora Tassa. havia hagut de consolar-la més d’una vegada, quan els seus amics no es volien acostar a ella, a causa del mal olor que havia començat a desprendre. Un dels dies, l’ama de la casa no va reconéixer la seua tasseta preferida i, molt enfadada, va voler tirar a la xicoteta Made, però un valent tassó, es va posar davant d’ella i la va amagar. Finalment i, passat l’esglai, tots van començar a rodejar-la. Uns li cridaven i altres van començar a espentar-la amb molt d’afecte...
-.Açò no pot ser! Made: s.ha acabat!; ara mateix et vas a banyar.
El plat fondo i la forqueta, que eren els caps de la vaixella, van ser els encarregats d’endinsar-la a l’aigua. Primer va començar a cridar demanant socors, mentre tots la miraven i reien. De sobte, Made va notar que no s’afonava i que l’aigua estava calenteta, i les bambolles de sabó li feien cosquerelles al nas. A més, va recuperar les seues flors roges, roses i grogues. I es sentia tan bé!...
No es va posar malalteta; al contrari, estava feliç mirant-se reflectida en el vidre del rebost. El seu cosset brillava i tots van començar a dir-li coses molt boniques. La porta de la cuina es va obrir, i l’ama de la casa es va acostar fins a la pica. Made, molt quieteta, alçava el seua anseta.
-I esta tassa tan bonica d’on ha eixit? Però si ets tu! La meua tasseta preferida. On has estat? T’he trobat molt a faltar..
La va posar sobre un platet en la safata, la va rodejar de galetes i pastissos, i així es va dirigir cap al jardí. Davall el sol i entre les flors, Made va tornar a ser feliç, i tota la vaixella des de la finestra de la cuina mirava a la xicoteta entre les mans de la senyora. Una papallona es va detindre en el vorell junt a les flors brillants del cosset de porcellana. Made estava tan neta que va creure que era una flor de veritat.
Així va comprendre, que mantenir-se net ens ajuda a no perdre els amics. I Made, d’aleshores ençà, va ser la tassa més neta i bonica de la cuina.
............................................................................
Extret del LLibre:Autor: Ana Pomares
ISBN: 9788499484396
Il·lustrador: Ana Pomares
Recomanat: Infantil + 5 años
Editorial: Editorial Club Universitario - ECU

Col·lecció: Piñata


ACTIVITATS
  1. Per què la tasseta Made no es volia banyar?
  2. Què li van fer els seus companys per ajudar-la?
  3. Escriu un conte o poema i envia’l a : “Concurs literari Grupo Leo”: 
Grupo Leo
Apartat 3008
03080 Alacant


També pots enviar-ho per E-mail: grupoleoalicante@gmail.com
Recordeu! Cal escriure el vostre nom, cognoms, curs, col·legi i numero de telèfon particular o e-mail.

No hay comentarios: