domingo, 8 de junio de 2014

Los libros del mes de junio de 2014 del Grupo Leo: "Imma i Emma" de Teresa Durán

Los libros del mes del Grupo Leo


Artículo visto en:
Suplemento de Educación Infantil "La Tiza" 04-06-2014
Diario Información de Alicante con el  Patrocinio de la Fundación CajaMurcia y COES

Imma i Emma

L'Autor: Teresa Durán (Barcelona, 1949 -):

Escriptora i il·lustradora, autora molt polifacètica, destaca per la seva dedicació al llibre infantil i juvenil, tant en el camp de la creació com de la investigació, la crítica literària o distintes formes de docència i difusió. Diplomada en Disseny Gràfic (1975), és llicenciada (1986) i doctora (2001) en Pedagogia. La seva activitat és constant i variada, i és que ha aconseguit unir feina i plaer, convertint qualsevol projecte, en repte i il·lusió. 

Ha escrit més de 100 llibres per a infants i joves. Cal destacar-ne Joanot de Rocacorba (1982), A les fosques (1989) o la col·lecció Popof i Kokatasca. Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, al francès, al portuguès, al coreà, al basc o al gallec i per les quals ha rebut diversos premis. 

És, igualment, il·lustradora i traductora. Ha omplert de belles imatges, revistes, portades de discs i llibres i ha traduït obres tan memorables com els Contes per telèfon de Gianni Rodari o Els últims gegants de François Place. També ha gestionat gran quantitat d'exposicions, ha escrit guions per a programes de ràdio, i també de televisió i multimèdia, així com de teatre. 

Teresa Duran també ha estat professora de disseny, llibretera, cuinera, dinamitzadora cultural, rondallaire, conferenciant, redactora, compaginadora, publicitària... Ha col·laborat habitualment en diferents publicacions infantils, pedagògiques i especialitzades, entre les quals destaca Faristol, revista que ha dirigit durant anys, Cavall Fort, Tretzevents, El Tatano, i el Periódico de Catalunya, on s'ocupa de la crítica de literatura infantil. 


Il·lustrat per: Jorge del Corral (Jaca - Huesca, 1979 -):


Ressenya:


Diuen que tots els bessons són iguals, tan iguals com dues gotes d’aigua. Però, en realitat, n’hi ha que s’assemblen més i n’hi ha que no tant. Ara bé, tot i que dos bessons siguen idèntics per fora, poden ser molt diferents per dins. És el cas d’Imma i Emma. T’imagines què passaria si un dia deixaren de ser idèntiques, no tan sols per dins, sinó també per fora?

La Tiza de la Lectura. Leo, leo, que me animo a leer.
Imma i Emma
Imma i Emma són bessones. I són idèntiques, com diuen que ho han de ser les bessones. Almenys, per fora...


Tenen la mateixa cara, la mateixa alçada, la mateixa grossària i, naturalment, la mateixa edat.

Hi ha qui les confon. Són tan iguals! Almenys, per fora...

Hi ha qui diu que els bessons i les bessones són molt especials, que són més que germans i que sempre estan molt units entres si. Per dins i per fora.

Però, el cas d’Imma i Emma és mol estrany. Ja hem dit que per fora són idèntiques, però pareix que Imma i Emma només s’assemblen per fora.

Fixeu-vos-hi.

Imma i Emma han anat al zoo. Imma s’ha quedat un moment plantada mirant fixament els lleons. Emma s’ha quedat un moment plantada mirant fixament els conills.

Quan han arribat a casa, han contat tot el que han vist. Després se n’han anat a dormir.

Imma ha somiat en lleons i Emma en conills. L’endemà, Imma s’ha alçat feta un lleó. I Emma, un conill. Sí, sí.

Imma ha rugit: -Grrroaaarrr!

Emma ha esgüellat: -Nyi-nyi,nyi-nyi... Sí, sí.

Imma ha devorat costells i entrecots per desdejunar. Emma ha rosegat encisam i safanòria.

Després, Imma s´ha llançat sobre les nines obrint mol la boca. Ha aguantat el cap del seu nino preferit entre les dents, i l’ha sacsejat de dreta a esquerra, com fan els lleons del circ: -grrroaaarrr!

Totes les joguines estaven espantades. I Emma, més. Emma ha corregut a refugiar-se a la cambra de bany. I allí ha rosegat la cortina de la dutxa i ha escampat cagadetes menudes com olives arbequines per tot arreu, menys a la tassa del vàter. Sí sí.

De sobte, Imma el lleó ha deixat anar el nino que mantenia entre les dents, ha alçat el cap, ha olorat i ha bramat: -I perquè hauria de fer com si em menjarà un nino de goma si puc engolir-me un conill de veritat?

I han començat les carreres amunt i avall. Emma el conill al davant i Imma el lleó al darrere. Emma el conill salta i bota d’un cantó a l’altre per despistar Imma el lleó. Imma el lleó corre accelerada i topa amb les portes, els mobles i les cortines on Emma el conill intenta amagar-se.

Hi h hagut un daltabaix. Sí, sí.

Les han enviades al llit sense sopar.

Emma ha somiat en la lluna i les estreles. Imma ha somiat en el mar. L’endemà, Emma és una astronauta perduda en l’espai estelat. Imma és una sirena perduda en el fons marí. Sí, si.

Emma l’astronauta pot veure el cel, i també la Terra, ben menuda, davall seu. Li agrada.

Imma la sirena pot veure al seu voltant tot el que hi ha dins del mar. Li agrada. Emma flota. Imma nada. Però a l’una li falta aire per a respirar i a l’altra també.

Emma l’astronauta voldria tornar a la terra senes tardar molt.

Imma la sirena voldria tornant a terra sense tardar molt. Però la terra està tan lluny!

Emma l’astronauta se sent sola i abandonada.

Imma la sirena se sent sola i abandonada. 

Emma enyora Imma.

Imma enyora Emma.
............................................................................ 
Fragment del llibre: Imma i Emma
Autor: Teresa Durán
Dibuixos de: Jorge del Corral
Editorial: Bromera
Col·lecció: El Micalet Galàctic +6
ISBN: 9788498248784
Activitats:
  1. Com s'anomenen els protagonistes de la història?
  2. A qui de les dos et pareixes més?
  3. Com creus que acabarà l'historia?
  4. Escriu el final i l'envies acompanyada d'un dibuix original al Concurs Literari del Grup Leo:
Grupo Leo
Apartat 3008
03080 Alacant
o per e-mail a: grupoleoalicante@gmail.com
Escriviu el vostre nom, cognoms, curs, col·legi i telèfon o e-mail particular
...................................................................
grupoleo@terra.com

No hay comentarios: